Ζύμες - Κρασί
ΚΡΑΣΙ και ΖΥΜΕΣ

.

ΤΡΥΓΟΣ 2012

ΚΡΑΣΙ και ΖΥΜΕΣ

.

WINE and YEAST

Παρουσίαση 300 στελεχών από 20 Εταιρείες

Για να επιλέξετε και να προμηθευθείτε την κατάλληλη ζύμη για την ποικιλία που οινοποιείτε This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it  

.

Η σημασία της χρήσης επιλεγμένων ζυμών   τελευταίες εξελίξεις(τρόποι παραγωγής νέων στελεχών ζυμών, τεχνικές εμβολιασμού), κριτήρια επιλογής, έρευνα στην Ελλάδα)

GreekWineLand

.

Η επίδραση της γηγενούς ζυμοχλωρίδας στην ποιότητα των ελληνικών οίνων

Μ. Παραπούλη, Α. Περισυνάκης, Ε. Χατζηλουκάς, Κ. Δραΐνας

1. Εργαστήριο Βιοχημείας, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

2. Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

.

Ακινητοποιημένες ζύμες

Ταταρίδης Παναγιώτης, Κανέλλης Τάσος, Λογοθέτης Στέλιος, Νεραντζής Ηλίας

Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας & Βιομηχανικών Ζυμώσεων, Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών, ΤΕΙ Αθήνας

.

.

ΕΛΛΑΔΑ

ALINDA 

        Σύντομος οδηγός

ASTRON CHEMICALS

        Σύντομος οδηγός

ΕΝΟΧΗΜΙΚΗ

        Σύντομος οδηγός1,   οδηγός2 

ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

        Σύντομος οδηγός
        Σύντομος οδηγός Anchor

SPINDAL Νοτίου Ευρώπης

 Σύντομος οδηγός 1,  οδηγός 2α,  οδηγός 2β

TECHNOVIN - ΚΑΡΔΑΤΟΣ    

        Σύντομος οδηγός VASON

Στοιχεία Πινάκων

1. Είδος ζυμομύκητα

 2. Λευκά κρασιά (πλέον κατάλληλο=3 / λιγότερο κατάλληλο=1)

 3. Ροζέ κρασιά (πλέον κατάλληλο=3 / λιγότερο κατάλληλο=1)

 4. Ερυθρά κρασιά νέα (πλέον κατάλληλο=3 / λιγότερο κατάλληλο=1)

 5. Ερυθρά κρασιά παλαίωσης (πλέον κατάλληλο=3 / λιγότερο κατάλληλο=1)

 6. Επανεκκίνηση ζύμωσης (πλέον κατάλληλο=3 / λιγότερο κατάλληλο=1)

 7. Επίδραση στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, E εστέρες EVC ανάδειξη ποικιλιακών χαρακτηριστικών N ουδέτερο

 8. Περιοχή θερμοκρασιών για βέλτιστα αποτελέσματα

 9. Ταχύτητα ζύμωσης

10. Παράγοντας killer

11. Συμβατότητα με μηλογαλακτική ζύμωση

12. Αντοχή στην αλκοόλη

13. Ανάγκες οξυγόνο

14. Ανάγκες σε θρεπτικά

1. Saccharomyces Cerevisiae Var. (Cerevisiae (hybrid-blend) / Bayanus / other species)     2. Whites (Highest rating=3 / Lowest rating=1)     3. Rose (Highest rating=3 / Lowest rating=1)     4. Young Reds (Highest rating=3 / Lowest rating=1)     5. Aged Reds (Highest rating=3 / Lowest rating=1)     6. Restart Stuck (Highest rating=3 / Lowest rating=1)     7. Sensory Effect (Esters, Varietal Character, Neutral)     8. Temperature Range     9. Fermentation Speed     10. Killer Positive     11. MLF Compatibility     12. Alcohol Tolerance     13. Oxygen Needs     14. Nutrient needs

 
Νέα στελέχη ζυμών (νέες παραγωγές / ενημέρωση καταλόγων)

Esseco - Enartis

ES PERLAGE
TOP ESSENCE
TOP FLORAL
ES 454
ES 488
EZFERM 44

Laffort

ZYMAFLORE RB2
ZYMAFLORE RB4
ZYMAFLORE F83
ZYMAFLORE SPARK
ACTIFLORE BO213 
ACTIFLORE 522D
ACTIFLORE RMS2
ACTIFLORE ROSE

Lallemand

UVAFERM GHM
LALVIN ICV OPALE
DUO RIESLING YEAST/BACTERIA
DUO RED-Y-Fruits
LALVIN CLOS
LEVEL2 TD

Vason

EPERNAY 2
L.P.A.
MONTRACHET
PREMIUM PROSSECO
PREMIUM SUPER TUSCAN

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
 
 
AEB Wine Yeast
 
Read more...
 
Anchor Wine Yeast
Read more...
 
Begerow Wine Yeast
Read more...
 
ChrHansen Wine Yeast
Read more...
 
Dalcin Wine Yeast
Read more...
 
DSM Wine Yeast
Read more...
 
Erbsloeh Wine Yeast
Read more...
 
Esseco-Enartis Wine Yeast
Read more...
 
Lamothe-Abiet Wine Yeast
Read more...
 
Laffort Wine Yeast
 
Martin-Vialatte Wine Yeast
Read more...
 
Lallemand Wine Yeast
Read more...
 
Maurivin Wine Yeast
Read more...
 
Pfsitalia Wine Yeast
Read more...
 
RedStar Wine Yeast
Read more...
 
Scottlab Wine Yeast
Read more...
 
Vason Wine Yeast
Read more...
 
Whitelabs Wine Yeast
Read more...
 
Wyeast Wine Yeast
Read more...