ΚΡΑΣΙ και ΖΥΜΕΣ |
. ΤΡΥΓΟΣ 2012 ΚΡΑΣΙ και ΖΥΜΕΣ . WINE and YEAST Για να επιλέξετε και να προμηθευθείτε την κατάλληλη ζύμη για την ποικιλία που οινοποιείτε This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it . Η σημασία της χρήσης επιλεγμένων ζυμών τελευταίες εξελίξεις(τρόποι παραγωγής νέων στελεχών ζυμών, τεχνικές εμβολιασμού), κριτήρια επιλογής, έρευνα στην Ελλάδα) GreekWineLand . Η επίδραση της γηγενούς ζυμοχλωρίδας στην ποιότητα των ελληνικών οίνων Μ. Παραπούλη, Α. Περισυνάκης, Ε. Χατζηλουκάς, Κ. Δραΐνας 1. Εργαστήριο Βιοχημείας, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 2. Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων . Ταταρίδης Παναγιώτης, Κανέλλης Τάσος, Λογοθέτης Στέλιος, Νεραντζής Ηλίας Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας & Βιομηχανικών Ζυμώσεων, Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών, ΤΕΙ Αθήνας . . Σύντομος οδηγός Σύντομος οδηγός 1, οδηγός 2α, οδηγός 2β Στοιχεία Πινάκων 1. Είδος ζυμομύκητα 2. Λευκά κρασιά (πλέον κατάλληλο=3 / λιγότερο κατάλληλο=1) 3. Ροζέ κρασιά (πλέον κατάλληλο=3 / λιγότερο κατάλληλο=1) 4. Ερυθρά κρασιά νέα (πλέον κατάλληλο=3 / λιγότερο κατάλληλο=1) 5. Ερυθρά κρασιά παλαίωσης (πλέον κατάλληλο=3 / λιγότερο κατάλληλο=1) 6. Επανεκκίνηση ζύμωσης (πλέον κατάλληλο=3 / λιγότερο κατάλληλο=1) 7. Επίδραση στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, E εστέρες EVC ανάδειξη ποικιλιακών χαρακτηριστικών N ουδέτερο 8. Περιοχή θερμοκρασιών για βέλτιστα αποτελέσματα 9. Ταχύτητα ζύμωσης 10. Παράγοντας killer 11. Συμβατότητα με μηλογαλακτική ζύμωση 12. Αντοχή στην αλκοόλη 13. Ανάγκες οξυγόνο 14. Ανάγκες σε θρεπτικά 1. Saccharomyces Cerevisiae Var. (Cerevisiae (hybrid-blend) / Bayanus / other species) 2. Whites (Highest rating=3 / Lowest rating=1) 3. Rose (Highest rating=3 / Lowest rating=1) 4. Young Reds (Highest rating=3 / Lowest rating=1) 5. Aged Reds (Highest rating=3 / Lowest rating=1) 6. Restart Stuck (Highest rating=3 / Lowest rating=1) 7. Sensory Effect (Esters, Varietal Character, Neutral) 8. Temperature Range 9. Fermentation Speed 10. Killer Positive 11. MLF Compatibility 12. Alcohol Tolerance 13. Oxygen Needs 14. Nutrient needs Esseco - Enartis |