Νομοθεσία Οίνου |
Κανονισμός (ΕΚ) 479-2008 για την κοινή οργάνωση της αμπελοοινικής αγοράς (ΒΑΣΙΚΟΣ) Κανονισμός (ΕΚ) 1493-1993 για την κοινή οργάνωση της αμπελοοινικής αγοράς Κανονισμός (ΕΚ) 1623-2000 για τους μηχανισμούς της αγοράς Τοπικοί Οίνοι (ενημέρωση, διορθώσεις 9/08) Παροδοσιακές ενδείξεις οίνων, 179/2002 Χρόνος ωρίμανσης, παλαίωσης, διάθεσης οίνων ΟΠΑΠ, 818/2005 Κανόνες χρήσης RESERVE, GRANDE RESERVE, Κάβα, 875/2005 Γενικοί κανόνες χρήσης του όρου "Τοπικός Οίνος", 1723/2007 Οροι χορήγησης του όρου "Κτήμα" - Αίτηση ΑΔΕΙΕΣ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ 546/8.8.84, 182/4.4.85, 1986, 1987, 1988, 1994, 1996, 2000, 2004, 2007 Προυποθέσεις για επισκέψιμο οινοποιείο Χορήγηση barcode HACCP: Κ.Υ.Α. 487 / ΦΕΚ 1219 Β΄/ 4.10.2000, ΕΦΕΤ, Codexalimentarius, FAO-HACCP, Οδηγία 93/43/ΕΟΚ Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών Νομοθεσία για τσίπουρο 1, 2, 3, 4(βαθμοί αλκοόλης / βαθμοί Cartier, γράδα τσίπουρου) Διεύθυνση Αλκοόλης, αλκοολούχων ποτών, οίνου, ζύθου Κοινοτική - Εθνική Νομοθεσία , Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Οίνοι Π.Γ.Ε., Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης (πρώην Τοπικοί Οίνοι), όλα τα ΦΕΚ Οι κανονισμοί της Επιτροπής για τους κανόνες εφαρμογής που άρχισαν να ισχύουν από 1ης Αυγούστου 2009 (όσον αφορά κυρίως τις οινολογικές πρακτικές, τις γεωγραφικές ενδείξεις και την επισήμανση) δημοσιεύτικαν το 2009: κανονισμοί (EK) 436/2009, 606/2009 και 607/2009 Ορια θειώδους
|