Μεσογειακή Κουζίνα... Αμερικής!

Το διαβάσαμε και αυτό. Από ολοσέλιδη καταχώρηση σε σοβαρή και έγκυρη έκδοση για το κρασί. Η καταχώρηση αφορά σε εστιατόριο πολυτελείας, που φιλοδοξεί να αποτελεί αιχμή του δόρατος της τουριστικής βιομηχανίας. Ο υπέρτιτλος διαφημίζει πως εδώ «θα δοκιμάσουμε την πιο γευστική Μεσογειακή κουζίνα» και συνεχίζει το κείμενο: «Ο chef προτείνει φρέσκο κρέας υψηλής ποιότητας από την Αμερική και συγκεκριμένα μπριζόλα T-bone, tenderloin και prime rib» και σαν εναλλακτική λύση «Αυστραλιανό sirloin»!! για να κλείσει με το συμπέρασμα ότι ο επισκέπτης θα ζήσει εκεί την «απόλυτη Μεσογειακή εμπειρία».

Κι' έτσι πληροφορηθήκαμε και μάλιστα με τον πιο έγκυρο τρόπο ότι η ύψιστη έκφραση της Μεσογειακής κουζίνας είναι το Αυστραλιανό T-bone! Αξιοσημείωτο είναι ότι από το πνεύμα της καταχώρησης φαίνεται ότι απευθύνεται στον ξένο επισκέπτη της Αθήνας. Αν πιστεύουμε πως προσεγγίζουμε τον ενδιαφερόμενο για τις πραγματικά εκπληκτικές γεύσεις της Μεσογειακής κουζίνας με βασικό πιάτο αμερικάνικη μπριζόλα, έ κάτι δεν υπολογίζουμε σωστά.

Γ.Α.  2/08