Μανδηλαριά
 

Το Σταφύλι

Κωδικός Ποικιλίας: 12144

Λατινική Ονομασία: Mandilaria

Συνώνυμα: Αμοργιανό, Δουμπραίνα μαύρη, Κουντούρα μαύρη, Παργιανό, Μαντηλάρι

Περιοχές Καλλιέργειας: Νησιά του Αιγαίου, κυρίως Πάρο, Κρήτη, Εύβοια, Αττική, Βοιωτία

Φυτό: Ποικιλία ζωηρή, παραγωγική ευαίσθητη στις ασθένειες, ανθεκτική στην ξηρασία. Σταφύλια μέτρια, φλοιός κυανομέλανος. Τρύγος μέσα Σεπτεμβρίου.

Το κρασί: Ερυθρό κρασί, σχετικά χαμηλόβαθμο, πλούσιο σε χρώμα και ταννίνες επιδεκτικό μεγάλης παλαίωσης. Συμμετέχει σε οίνους ΟΠΑΠ (Πάρος, Ρόδος, Πεζά, Αρχάνες) και Τοπικούς Οίνους

Το Κλήμα - Ο Αμπελώνας