Το Σταφύλι
Κωδικός Ποικιλίας: 12144
Λατινική Ονομασία: Mandilaria
Συνώνυμα: Αμοργιανό, Δουμπραίνα μαύρη, Κουντούρα μαύρη, Παργιανό, Μαντηλάρι
Περιοχές Καλλιέργειας: Νησιά του Αιγαίου, κυρίως Πάρο, Κρήτη, Εύβοια, Αττική, Βοιωτία
Φυτό: Ποικιλία ζωηρή, παραγωγική ευαίσθητη στις ασθένειες, ανθεκτική στην ξηρασία. Σταφύλια μέτρια, φλοιός κυανομέλανος. Τρύγος μέσα Σεπτεμβρίου.
Το κρασί: Ερυθρό κρασί, σχετικά χαμηλόβαθμο, πλούσιο σε χρώμα και ταννίνες επιδεκτικό μεγάλης παλαίωσης. Συμμετέχει σε οίνους ΟΠΑΠ (Πάρος, Ρόδος, Πεζά, Αρχάνες) και Τοπικούς Οίνους