Το Σταφύλι
Κωδικός Ποικιλίας: 12135
Λατινική Ονομασία: Kotsifali
Περιοχές Καλλιέργειας: Κρήτη(ιδιαίτερα στον Ν.Ηρακλείου), Κυκλάδες
Φυτό: Ποικιλία ζωηρή, πολύ παραγωγική, ανθεκτική στην ξηρασία με ικανοποιητική αντοχή στις ασθένειες. Σταφύλια μέτρια, φλοιός ερυθροϊώδης. Τρύγος αρχές Σεπτέμβρη.
Το κρασί: Ερυθρό κρασί, υψηλόβαθμο, χαμηλής οξύτητας, ιδιαίτερο άρωμα, ευχάριστη γεύση σχετικά ασταθές χρώμα. Συμμετέχει σε οίνους ΟΠΑΠ(Πεζά, Αρχάνες)
Το Κλήμα - Ο Αμπελώνας
|