Κατάλογος

Διεύθυνση
Μελίσσια, Κοζάνης, 50100
Τηλέφωνο
24610 45408
Fax
24610 45408
E-mail
Website
http://www.beliaswines.gr
Πλοήγηση με GPS
40.328877 / 21.804380
 

Ο Οινοποιός

Αμπελώνας: 100 στρέμματα

Ποικιλίες: Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Chardonnay, Ξυνόμαυρο, Μοσχόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Cinsant, Merlot  

Οινολόγος: Κων/νος Ζδουκόπουλος 

Επισκεψιμότητα: Ναι, κατόπιν συνεννόησης

Οινοποίηση: Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Chardonnay, Ξυνόμαυρο, Μοσχόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Cinsant, Merlot 

Προϊόντα

Αναστασία, Τοπικός Οίνος Κοζάνης, από σταφύλια βιολογικής γεωργίας, 12.5%vol
Το κρασί του Μπελιά, Οίνος Λευκός Ξηρός, 12.5%vol
Το κρασί του Μπελιά, Οίνος Ροζέ Ξηρός, 12.5%vol
Το κρασί του Μπελιά, Οίνος Ερυθρός Ξηρός, 12.5%vol
 

Περιγραφή

Ο Αμπελώνας

 

Το Οινοποιείο

  

  Το Κρασί του Μπελιά βρίσκεται στα Μελίσσια Κοζάνης, ένα μικρό και ήσυχο χωριό σε υψόμετρο 575 μέτρων.      
  Το οινοποιείο χτίστηκε το 2004 από τον Απόστολο και Ελένη Μπελίδου στα Μελίσσια Κοζάνης δίπλα στην Εγνατία οδό. Διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα με τήρηση των παραδοσιακών μεθόδων οινοποίησης. Αυτή τη στιγμή διαθέτει ανοξείδωτες δεξαμενές τύπου Inox χωρητικότητας 65 τόνων και 40 γαλλικά βαρέλια συνολικής χωρητικότητας 8 τόνων τύπου Berthomieu και Ermitage.
  Αξίζει να δοκιμάσετε τα κρασιά μας όλα από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας.
  Το κόκκινο ενα κρασι πλούσιο σε τανινες με συμπικνωμένα αρώματα και γεύσεις από σταφύλια cabernet – merlot άριστα παλαιωμένο σε γαλικά βαρέλια ermitage και berthomieu για ένα χρόνο. Συνδιάζει άψογα πλούσια σε γεύση φαγητά με έντονα γευστικά χαρακτηριστικά.
  To λευκό από σταφύλια Chardonnay έχει εξαιρετική προσαρμοστικότητα και χάρη στη μικρή παραγωγή και στον πρώιμο χαρακτήρα του δίνει κρασιά με οξύτητα. Συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα πιάτα της σύγχρονης μαγειρικής που στηρίζονται σε υλικά με έντονο γευστικό χαρακτήρα και ξεφεύγουν από την απλή μαγειρική του σπιτιού.
  Το ροζέ είναι ευχάριστο στη γεύση, βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας και παραγωγής μας από σταφύλια cinsant. Χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας είναι η πολύ έντονη επίγευση που αφίνει στον ουρανίσκο. Συνδιάζει άριστα με μέτρια σε αρώματα φαγητά που συνθέτουν την καθημερινού μαγειρική ένος ελληνικού σπιτιού.
  Καλλιεργούμε τους ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες μας εκτάσεως 100 στεμάτων στις ηλιόλουστες βουνοπλαγιές της παραλίμνιας περιοχής Βαθυλάκκου και Ροδίτη Κοζάνης, σε υψόμετρο 300-400 μέτρων.
  Το κλίμα είναι ηπειρωτικό, και χαρακτηρίζεται από έντονη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στις εποχές. Ο προσανατολισμός του αμπελώνα είναι από Βορρά προς Νότο ουτωσώστε να λιάζονται τα κλίματα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Αυτός είναι και ένας τρόπος απομάκρυνσης των αρρωστιών από το αμπέλι. Επίσης η ανοδική αύρα από την τεχνιτή λίμνη Πολυφύτου ευνοεί την ωρίμανση των σταφυλιών. Η παρουσία του ανέμου συμβάλει επίσης στην μειωμένη προσβολή του αμπελώνα από αρρώστιες.

Το Κρασί

ί 

Το Τσίπουρο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση: Μελίσσια Κοζάνης
Τηλέφωνο: 24610 45408, 6948882770
Fax: 24610 45408
E-mail: abelidis©mailbox.gr
Website: http://beliaswines.gr
Πλοήγηση με GPS: 40°19'59.55"Β, 21°48'18.14"Α