Κατάλογος

Διεύθυνση
Πέτρα, Βοιωτίας, 32001
Τηλέφωνο
22680 22000
Fax
22620 67774
E-mail
Website
http://www.ktimamouson.gr
 

Ο Αποσταγματοποιός

Αμπελώνας: 50 στρ.

Ποικιλίες: Μούχταρο, Ροδίτης, Chardonnay, Merlot

Οινολόγος: Ζαχαρίας Νίκος

Επισκεψιμότητα: Ναι, κατόπιν συνεννόησης

Αποσταξη: 9 ποικιλίες

Προϊόντα

Τσίπουρο
Τσίπουρο
 

Περιγραφή

ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ

Η ιστορία της οικογένειας Ζαχαρία ξεκινάει το 1947 με την ίδρυση του οινοποιείου στην Ασκρη θηβών από τον παππού Νικόλαο Ζαχαρία. Πενήντα χρόνια μετά, η τρίτη γενιά δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο αποστακτήριο που βρίσκεται στην Πέτρα Βοιωτίας και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000.

Κρατώντας την παράδοση, με πολύ φροντίδα και μεράκι συλλέγουμε την πρώτη ύλη από την Κοιλάδα των Μουσών στους πρόποδες του Ελικώνα με υψόμετρο 450μ. συνδυάζοντας 9 ποικιλίες σταφυλιών για την παραγωγή ενός αυθεντικού τσίπουρου. Αξιοποιώντας τη μυστική γνώση της απόσταξης παράγουμε γνήσιο και καθαρό τσίπουρο ακόμη και για τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Στους χάλκινους αποστακτήρες μας αποστάζουμε σταγόνα σταγόνα και με χαμηλή θερμοκρασία στέμφυλα προσεκτικά διαλεγμένα από τους αμπελώνες της Κοιλάδας των Μουσών. Κατά τη διαδικασία αυτή κρατάμε μόνο την καρδιά του αποστάγματος απομακρύνοντας τις κεφαλές και τις ουρές. Η διπλή απόσταξη του μας εξασφαλίζει ένα πλούσιο, φινετσάτο και ισορροπημένο τσίπουρο. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η δημιουργία του Τσίπουρου Ζαχαρία με και χωρίς γλυκάνισο σε φιάλες των 50ml, 200ml και 700ml. Τα προϊόντα αυτά πλαισιώνονται με ένα τσίπουρο από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας καθώς και ποικιλιακά αποστάγματα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ