Κατάλογος

Διεύθυνση
Σπάτα, Αττικής, 19004
Τηλέφωνο
2106632542
Fax
2106632542
E-mail
Website
http://www.evinoswines.gr
Πλοήγηση με GPS
37.960021 / 23.942006
 

Ο Οινοποιός

Αμπελώνας: 70 στρ., Βιολογικής καλλιέργειας(ΔΗΩ)

Ποικιλίες: Σαββατιανό, Ασύρτικο, Αγιωργήτικο, Merlot, Cabernet Franc, Grenach Rouge

Οινολόγος: Αναγνωστόπουλος Γιώργος

Επισκεψιμότητα: Ναι, κατόπιν συνεννόησης

Οινοποίηση: σαββατιανό, ασύρτικο, αγιωργήτικο, merlot, cabernet franc, grenach rouge

Προϊόντα

ΕΥΟΙΝΟΣ, Σαββατιανό, Τοπικός Οίνος Σπάτων, Λευκός ξηρός, vol 12%
ΕΥΟΙΝΟΣ, Ρετσίνα Σπάτων, vol12%
ΕΥΟΙΝΟΣ, Ερυθρός, Merlot, Grenache Rouge, Cabernet Franc, Οίνος επιτραπέζιος ερυθρός ξηρός, vol 13.5%
 

Περιγραφή

Ο αμπελώνας

 

  Αξίζει να δειτε, τον αμπελώνα. Πιστοποιημένος βιολογικός βρίσκεται στα καλύτερα αμπελοτόπια των Σπάτων και της Κερατέας, ενώ ένα καινούργιο αμπέλι δημιουργείται στην περιοχή της Θήβας. Το οινοποιείο μικρό αλλά απόλυτα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, εκπληρώνει απόλυτα το ρόλο του, την οινοποίηση των άριστης ποιότητας σταφυλιών του αμπελώνα. Βρίσκεται σε ένα πολύ ωραίο κτίριο έξω από τα Σπάτα. Ενα μικρό τμήμα του στο ισόγειο δίπλα στην μεγάλη, όμορφα διακοσμημένη αίθουσα και οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στον υπόγειο χώρο όπου βρίσκονται και τα βαρέλια παλαίωσης. Η διάταξη είναι τέτοια που επιτρέπει τη μεταφορά του γλεύκους με φυσική ροή χωρίς να οξειδώνεται και να ταλαιπωρείται το προϊόν.

  Να γνωρίσετε το Σταύρο Κουλοχέρη. Είναι φανερό ότι πρόκειται πρώτα για αμπελουργό μετά μετά για οινοποιό. Αλλωστε, όπως πιστεύει, το κρασί γίνεται στο αμπέλι. Παθιασμένος με την βιοκαλλιέργεια έχει φτιάξει έναν πρότυπο αμπελώνα με πέντε λευκές και ερυθρές ποικιλίες.

  Να δοκιμάσετε τα κρασιά του κτήματος. Ολα από σταφύλια βιολογικής γεωργίας. Το φρουτώδες λευκοπράσινο σαββατιανό με ευχάριστη οξύτητα και επίγευση, τη ρετσίνα όπου ένα ποιοτικό κρασί παντρεύεται άψογα με αρώματα του ρετσινιού από το πευκοδάσος της Πεντέλης και οπωσδήποτε τον ερυθρό Κουλοχέρη. Merlot, cabernet franc και grenache rouge σε ένα πρωτότυπο συνδυασμό. Από ένα αμπελώνα με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση, δίνουν ένα εξαιρετικά βαθύχρωμο κρασί με αλκοόλη 14 ή και 15 βαθμούς. Αρώματα βατόμουρου κα μύρτιλου διπλά σε διακριτικές νότες βαρελιού. Ρωμαλέο με συμπύκνωση στη γεύση και μαλακές ταννίνες. Απολαύστε το.

photo gallery

Το οινοποιείο

   

 

Ο ξενώνας

 

Πως θα πάτε

Βραυρωνίας Αρτέμιδος 34(Στάση 11), Αρτεμις 19016, 22940 48042, 210 6632542