Κατάλογος

Διεύθυνση
Κρανίδι, Κρανίδι, Αργολίδος, 21300
Τηλέφωνο
2754021444
Fax
2754029444
E-mail
Website
http://www.ktimakontovraki.gr
Πλοήγηση με GPS
37.365881 / 23.136083
 

Ο Οινοποιός

Αμπελώνας: 110 στρ.

Ποικιλίες: Ροκανιάρης, Σκλάβος και σε μικρή έκταση Ροδίτης, Σαββατιανό, Αγιωργήτικο, Ξυνόμαυρο

Οινολόγος: Αναγνωστόπουλος Γιώργος

Επισκεψιμότητα: Ναι, κατόπιν συνεννόησης

Οινοποίηση: ροκανιάρης, σκλάβος, σαββατιανό, ροδίτης, αγιωργήτικο, ξυνόμαυρο

Προϊόντα

Ροκανιάρης Κοντοβράκη, Τοπικός Οίνος Αργολίδας, Λευκός Ξηρός, Ροκανιάρης, 12% vol
Σκλάβος Κοντοβράκη, Επιτραπέζιος Οίνος Λευκός Ξηρός, Σκλάβος, 12% vol
Ροδίτης Κοντοβράκη, Επιτραπέζιος Οίνος Λευκός Ξηρός, Ροδίτης, 12% vol
Αμπελώνας Κοντοβράκη, Επιτραπέζιος Οίνος Ερυθρός Ξηρός, 12% vol
 

Περιγραφή

  Αξίζει να δοκιμάσετε το Ροκανιάρη και το Σκλάβο. Ο Ροκανιάρης, σπάνια ποικιλία της Αργολίδας, δίνει κρασί με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα, ιδιαίτερο σύνθετο άρωμα, ευχάριστη και δροσερή γεύση, πληθωρική επίγευση. Αποτελεί μαζί με το Σκλάβο ένα δίδυμο που σίγουρα θα σας 'σκλαβώσει'

  Αξίζει να δείτε τον αμπελώνα. Βρίσκεται σε μια πλαγιά έξω από το Κρανίδι και συγκεκριμένα στην περιοχή Βρέστεζα (μικρός αμπελώνας) ή Κομίνι. Έχει έκταση 100 περίπου στρεμμάτων, σε υψόμετρο από 250 ως 300 μέτρα με βορειοανατολικό προσανατολισμό. Το έδαφος είναι κροκαλοειδές, υπάρχει δυνατότητα άρδευσης και η καλλιέργεια είναι γραμμική. Οι ποικιλίες που φιλοξενεί είναι βασικά Ροκανιάρης και Σκλάβος και σε μικρότερη έκταση Ροδίτης, Σαββατιανό, Μοσχοφίλερο Αγιωργήτικο, Ξυνόμαυρο και Cabernet Sauvignon. Η στρεμματική απόδοση είναι για το Ροκανιάρη 800 κιλά και για το Σκλάβο 1200 περίπου κιλά. Ο Ροκανιάρης είναι ποικιλία που συναντά κανείς μόνο στο Κρανίδι. Πήρε την ονομασία του πιθανότατα από την κάπως σκληρή και τραγανή ρόγα του σταφυλιού που στο στόμα δίνει την αίσθηση του "ροκανίσματος". Εδώ στον ίδιο χώρο δίπλα στα αμπέλια δημιουργήθηκε ένα μικρό αλλά με σύγχρονα μέσα οινοποιείο, χώρος αποθήκευσης και εμφιάλωσης.

  Αξίζει να γνωρίσετε τον Γιάννη Κοντοβράκη. Ο Γιάννης από οικογένεια παλαιών Κρανιδιωτών, είναι τρίτη γενιά αμπελουργός. Συνεχίζει την παράδοση καλλιεργώντας και διατηρώντας την σπάνια και μοναδική ίσως για την Ελλάδα ποικιλία Ροκανιάρης καθώς και την επίσης αξιόλογη Σκλάβος. Άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες(μουσικός), επιμελείται με μαεστρία τον αμπελώνα του. 'Αν στο κρασί κατασταλάζει η εμπειρία αιώνων αλλά και η σοφία των προγόνων μας, τότε αληθινά το κρασί που παράγεται από αυτά τα αμπέλια αποδίδει στα χείλη και στο νου αυτή την αγιασμένη από το χρόνο και την παράδοση ιερή μετάσταση' δηλώνει ο Γιάννης Κοντοβράκης.

Photo gallery

ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ