Κατάλογος

Διεύθυνση
Λυγιά, Λυγιά, Λευκάδος, 21300
Τηλέφωνο
2645071268
Fax
2645071544
E-mail
Website
http://www.vertzamo.gr
Πλοήγηση με GPS
38.794926 / 20.718282
 

Ο Οινοποιός

Αμπελώνας:

Ποικιλίες:

Οινολόγος: Αναγνωστόπουλος Γιώργος

Επισκεψιμότητα: Ναι, κατόπιν συνεννόησης

Οινοποίηση: βαρδέα, ροδίτης, σαβατιανό, chardonnay, sauvignon blanc, βαρτζαμί, αγιωργήτικο, cabernet, syrah

Προϊόντα

Λευκάδιος Λευκός, Τοπικός Οίνος Λευκάδας, λευκός ξηρός, Βαρδέα, 12.5 vol%
Λευκάδιος Ερυθρός, Τοπικός Οίνος Λευκάδας, ερυθρός ξηρός, Βαρτζαμί 12.5% vol
Vertzamo Λευκό, Επιτραπέζιος οίνος λευκός ξηρός, Βαρδέα, Ροδίτης, 12% vol
Vertzamo Ροζέ, Επιτραπέζιος οίνος ροζέ ξηρός, Βαρτζαμί, 12% vol
Vertzamo Ερυθρό, Επιτραπέζιος οίνος ερυθρός ξηρός, Βαρτζαμί, Merlot, 12% vol
 

Περιγραφή

  Αξίζει να δοκιμάσετε τη σειρά Λευκάδιος, φτιαγμένη από τοπικές ποικιλίες. Στη φιάλη του λευκού κρύβεται μια Βαρδέα με εκπληκτική αρωματική ένταση και απολαυστική γεύση ενώ ο ερυθρός είναι ένα πετυχημένο πάντρεμα από το δύσκολο Βαρτζαμί με άλλες ερυθρές ποικιλίες. Επίσης δοκιμάστε τη σειρά Vertzamo από λευκό, ροζέ και ερυθρό.

  Αξίζει να δείτε τις φημισμένες Λευκαδίτικες παραλίες με τη συνοδεία ενός δροσερού λευκού Λευκάδιου και να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα, όπως φρυγαδέλια παρέα με ερυθρό Λευκάδιο. Να γνωρίσετε τον Αλέξη Λογοθέτη συνεχιστή της οικογενειακής παραδόσης που ξεκινά το 1965.  Με πίστη και πείσμα, παράγει, αναδεικνύει και διαδίδει το λευκαδίτικο κρασί. Το 2006 η προσπάθεια επιβραβεύεται, ο Λευκάδιος είναι το κορυφαίο Ελληνικό Λευκό ξηρό κρασί (Διεθνής Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης) Η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται. Στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2009 ο Λευκάδιος βραβεύεται με αργυρό μετάλλιο και στη συνέχεια επίσης με αργυρό μετάλλιο στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2010

    

Ο ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

-    ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ / ΒΑΡΔΕΑ / Λευκό, Κορυφαίο ελληνικό λευκό κρασί, από την τοπική Λευκαδίτικη ποικιλία Βαρδέα. Εκπληκτικά αρώματα, πλούσια γεύση. Αριστος συνοδός ψαριών, σαλάτας, λευκών κρεάτων.

-    ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ/ ΒΕΡΤΖΑΜΙ / Ερυθρό, Ρωμαλέο κόκκινο κρασί, από το Λευκαδίτικο Βαρτζαμί. Βαθύ πορφυρό χρώμα, δυναμικές ταννίνες. Παντρεύεται ιδανικά με έντονες γεύσεις, κοκκινιστά, κρέας σούβλας, πικάντικα τυριά.

-    VERTZAMO / Λευκό Το πάντρεμα της Λευκαδίτικης Βαρδέας με τον Αχαϊκό Ροδίτη δίνει αυτό το λευκό κρασί. Αρώματα, ισορροπία, φρεσκάδα. Σύνοδος στο γάμο αυτό μακαρονάδες, ψάρια, σαλάτες.

-    VERTZAMO / Ροζέ Ροζέ κρασί από Βαρτζαμί και Merlot. Ελάχιστη παραμονή μετά τα στέμφυλα δίνει φωτεινό τριανταφυλλί χρώμα και φρουτώδη αρώματα. Συνδυάζεται περίφημα με λευκά κρέατα, πίτσες, φρούτα.

-    VERTZAMO / Ερυθρό Ο συνδυασμός του κοσμοπολίτικου Mertlot με το Λευκαδίτικο Βαρτζαμί.Εντονο ερυθρό χρώμα με γεμάτη γεύση και πυκνό άρωμα. Ο καλύτερος συνοδός για μπριζόλα, παϊδάκια, κόκκορα κρασάτο.

.

Η χαρά, τελικά και ο ενθουσιασμός είναι πολύ πιο μεγάλος όταν απολαμβάνει κανείς ένα ποτήρι από ένα λιγότερο γνωστό κρασί, που αξίζει εν τούτοις ένα πολύ ευρύτερο ακροατήριο. Οπως για παράδειγμα το κοσμοπολίτικο σε έκφραση κρασί από την ποικιλία Βαρδέα της ημιορεινής Λευκάδας.

 Wine & Pleasures, Νίκος Μάνεσης, συγγραφέας, δημοσιογράφος οίνου

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΟΓΟΘΕΤΗ - ΛΕΥΚΑΔΑ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΟΓΟΘΕΤΗ - ΛΕΥΚΑΔΑ