Κατάλογος

Διεύθυνση
Αθηνών 16, Λαμία, Φθιώτιδος, 35100
Τηλέφωνο
2231050000
Fax
2231035266
E-mail
Website
http://www.kyfaira.gr
Πλοήγηση με GPS
39.149055 / 22.247934
 

Ο Οινοποιός

Αμπελώνας: 15 στρ.

Ποικιλίες: Greco di Tuffo, Λημνιό και σε μικρή έκταση Ασύρτικο, Merlot, Γιάμπολη

Οινολόγος: Λάγγας Γιάννης

Επισκεψιμότητα: Οχι προς το παρόν

Οινοποίηση: Greco di Tuffo, λημνιό

Προϊόντα

Greco di Tufo, Οίνος Επιτραπέζιος Λευκός Ξηρός, Greco di Tufo, 11.5%vol
ΚΥΦΑΙΡΑ Ροζέ, Οίνος Ροζέ Ξηρός Επιτραπέζιος, Λημνιό, 12.0%vol
ΚΥΦΑΙΡΑ, Οίνος Ερυθρός Ξηρός Επιτραπέζιος, Λημνιό, 13.0%vol
 

Περιγραφή

Αξίζει να δοκιμάσετε το Greco di Tufo H αρχαιοελληνική αυτή ποικιλία επιστρέφει μετά ένα ταξίδι μέσα στους αιώνες και αφού παριπλανήθηκε στην κάτω Ιταλία πίσω στην πατρίδα της. Δύσκολη στην οινοποίηση, ευοξείδωτη δίνει ένα κρασί με μέτρια αλκοόλη που όμως ταιριάζει αρμονικά με μια δυναμική οξύτητα και αυτά σε συνδυασμό με ένα μοναδικό αρωματικό χαρακτήρα σπάνιο όσο η ίδια η ποικιλία. Επίσης δοκμάστε το Λημνιό είτε σαν ερυθρό παλαιωμένο είτε σαν ροζέ κρασί. Αξίζει να δείτε των αμπελώνα με τις σπάνιες ποικιλίες. Να γνωρίσετε τον Γιάννη Λάγγα. Γεωπόνος στο επάγγελμα, αξιοποίησε τις γνώσεις και την εμπειρία του, συνδυάστηκαν με την αγάπη και το μεράκι για το κρασί και δημιούργησε αυτόν το μικρό -προς το παρόν- αλλά πολύτιμο αμπελώνα.

Greco di Tufo

Λημνιό

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

  Στην περιοχή υπάρχουν πάμπολλα ευρήματα τα οποία δηλώνουν ότι ο τόπος κατοικήθηκε και ανέπτυξε πολιτισμό από την αρχαιότητα.

  Το όνομα του χωριού «Εκκάρα» που αντικατέστησε πρόσφατα το όνομα «Αγόριανη» ευτυχώς, δεν είναι άσχετο με την ιστορία του τόπου. Όπως αναντίρρητα μαρτυρεί η ποικιλία των ευρημάτων στον ίδιο χώρο της σημερινής ΕΚΚΑΡΑΣ, πρόκειται για μια σημαντική αρχαία Θεσσαλική πόλη, με μακραίωνη ιστορική πορεία. Τα δύο Kάστρα που σώζονται, η Ακρόπολη και το Γυναικόκαστρο, και οι εντυπωσιακές οχυρώσεις, μαρτυρούν ότι η ΕΚΚΑΡΑ κατοικείται συνεχώς από την προϊστορική εποχή έως σήμερα. Κι είναι αλήθεια ότι δεν έπαψε από τότε, να παίζει σημαντικό ρόλο σ' όλες τις φάσεις της Ελληνικής Ιστορίας, όντας κομβικό σημείο στην καρδιά της Ελλάδας. Η Εκκάρα, ήταν για αιώνες κέντρο νομισματοκοπής της Νότιας Θεσσαλίας. Στο κύριο νόμισμά της απεικονίζονται στην μία πλευρά ο Δίας και στην άλλη η Άρτεμις και γράφεται πλάγια το όνομα ΕΚΚΑ ΡΕΙ .

  Το όνομα της αρχαίας πόλης ΚΥΦΑΙΡΑ βόρεια της Εκκάρας προέρχεται από τις λέξεις Κύφος-αίρω και δηλώνει την ιδιότητα των ιαματικών πηγών της περιοχής από την αρχαιότητα. Σήμερα υπάρχουν πολλές διάσπαρτες και αναξιοποίητες ιαματικές πηγές αλλά και η πηγή στη θέση Αμπελόραχη μέσα στο κτήμα μας από όπου ποτίζεται ο αμπελώνας. Ακόμη καλλιεργούνται κάποια λίγα και διάσπαρτα αμπέλια, απομεινάρια του παλιού αμπελώνα της Εκκάρας ( Αμπελόραχη, Άνω και κάτω Γιαϊλά ), όσα άντεξαν στη λαίλαπα των επιδοτούμενων και ξεκούραστων(;) καλλιεργειών. 

.