Κατάλογος

Διεύθυνση
Ριτσώνα Αυλίδας, Χαλκίδα, 34100
Τηλέφωνο
22210 34893
Fax
22210 34894
E-mail
Website
http://www.jasmin.gr
Πλοήγηση με GPS
38.426453 / 23.538233

Ο Οινοποιός

Αμπελώνας: 50 στρ.

Ποικιλίες: Ροδίτης, Σαββατιανό, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Syrah & Grenache Rouge.

Οινολόγος: Λογοθέτης Στέλιος

Επισκεψιμότητα: Ναι, κατόπιν συνεννόησης

Οινοποίηση: Ροδίτης, Σαββατιανό, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache Rouge

Προϊόντα

Ερωτικός Λευκός, Τοπικός Οίνος Ριτσώνας Αυλίδας, Ροδίτης, Σαββατιανό, Sauvignon Blanc, 12%vol
Ερωτικός Ερυθρός, Τοπικός Οίνος Ριτσώνας Αυλίδας, Grenache Rouge, Syrah, Cabernet Sauvignon, 12.5%vol
 
 
Ονειρόκηπος Λευκός
Ονειρόκηπος Ροζε
Ονειρόκηπος Ερυθρός
Jasminaki Λευκός
Jasminaki Ερυθρός

Περιγραφή

  Σημαντική ιστορία στους ώμους της η Αυλίδα από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια. Η Αυλίδα της Ιφιγένειας, του Αγαμέμνονα, της Άρτεμης, του Ευριπίδη και του Ομήρου. Με τα λιμάνια της αφετηρία για μυθικές εκστρατείες προς την Ανατολή, αλλά και πύλη επικοινωνίας του Ελλαδικού κόσμου με τη Μικρά Ασία. Γη γνωστή για τα πλούσια και παραγωγικά εδάφη της, έρχεται να δέσει το χθες με το σήμερα, ένα σύγχρονο οινοποιείο.
  Σ’ αυτή τη γη, μέσα σε 50 στρέμματα αμπελώνα, εδρεύει το οινοποιείο Jasmin Art in Wines.
  Μια προσπάθεια, προσωπικό στοίχημα της Ισμήνης Σκουρτανιώτη που οραματίστηκε τη δημιουργία κρασιών υψηλών προδιαγραφών και του Κώστα Τζελά, ανθρώπου που μεταφέρει τη σκυτάλη της τρίτης γενιάς του κρασιού με παράδοση στην αμπελουργία και την οινοποίηση.
  Αυτή η προσπάθεια έφερε μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στο οινικό κατεστημένο παρουσιάζοντας από το 2006 μια προσπάθεια που αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσει κάποιος. Μια προσπάθεια που καταλήγει στην οινοποίηση ιδιαίτερα εκλεκτών κρασιών.
  Αυτά τα 50 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων - με στρεμματική απόδοση μικρότερη των 600 κιλών - τροφοδοτούν με τον πολύτιμο καρπό τους το οινοποιείο. Καθώς η θάλασσα της Αυλίδας στέλνει τους ζωογόνους ανέμους της στα αμπέλια, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν η πολυδύναμη ποικιλία Ροδίτης και το Σαββατιανό, ενώ μαζί τους ευδοκιμούν οι διεθνείς ποικιλίες Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Syrah & Grenache Rouge.
   Το οινοποιείο, που διαρκώς εξοπλίζεται ώστε να συνάδει με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές που αρμόζουν στην παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, έχει δυναμικότητα 75 τόνων σε ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ παράλληλα διαθέτει υπόγεια κάβα παλαίωσης από ικανοποιητικό αριθμό δρύινων γαλλικών βαρελιών, για τις παραγωγές των επόμενων ετών. Όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε περιβάλλον με ελεγχόμενη και ρυθμιζόμενη θερμοκρασία για όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
  Ο Ερωτικός κι ο Ονειρόκηπος είναι τα παιδιά, οι καρποί αυτής της προσπάθειας. Φίνα και ντελικάτα κρασιά που αξίζει να δοκιμάσετε.
  Καλή απόλαυση !

ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2008